Има забавяне на 60 милиарда помощи за Украйна. През последните месеци

...
Има забавяне на 60 милиарда помощи за Украйна. През последните месеци
Коментари Харесай

Столтенберг поиска повече НАТО и отговорна помощ за Украйна

Има закъснение на 60 милиарда помощи за Украйна.  През последните месеци страните от НАТО не са дали на Украйна това, което е дадено. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на пролетната сесия на Алианса, която се организира в София. 

В Съединени американски щати се договарят 6 месеца, Европейски Съюз не са дали нужните количества. Затова и предлагаме да се договорим за по-голяма роля в помощта за Украйна. Съюзниците ни работят по това предложение. Необходима е по-добра организация, счита генералният секретар на НАТО.

Според Йенс Столтенберг е нужна " по-силна организация и по-силна роля на НАТО, в това число и дълголетен проект за помощ. Разчитам на вашата помощ, тъй като от това се нуждае Украйна. "

В уводните си думи Столтенберг напомни, че главната цел на НАТО е мирът, само че сега " имаме нападателна Русия, която употребява мощ против съседи на НАТО - Украйна, Грузия, Молдова ". Нужно е против тези  заплахи към тези страни да се направи доста повече, акцентира генералният секретар на НАТО. Той открои, че въпреки всичко в последното десетилетие НАТО се приспособява и трансформира, като се чака към този момент 2/3 от съдружниците да изразходват 3.

Видяхме. Това е още един образец за бруталността на тази война. Русия продължава да атакува, да навлиза в суверенна страна. 99% от помощите са предоставени от НАТО - това даде опция на украинците да освободят 50% от територията, която Русия окупира. Да си спомним, че прогнозите бяха, че Русия ще управлява Киев за три дни и след седмици цяла Украйна. Това не се случи ", означи генералният секретар на НАТО.

Според него на сигурността не може да се гледа районно, а гледната точка би трябвало да бъде световна.
 Столтенберг: Военната помощ за Киев остава приоритет за НАТО
Столтенберг: Военната помощ за Киев остава приоритет за НАТО

Военните ресурси в страните от НАТО могат да бъдат попълнени, само че животите, които са били изгубени заради дефицит на бойното поле в Украйна, не могат да бъдат сменени, сподели Столтенберг



Той показва, че третата значима тематика все още е сътрудниците на НАТО от азиатско-тихоокеанския район.

" Помнете кой поддържа войната на Русия в Украйна. Най-важните снабдители са страните в Азия. Китай работи в режим на военна стопанска система., посредством тези доставки Русия строи военни самолети и кораби. Без тази помощ от страна на Китай Русия не би могла да води войната по същия метод против Украйна. Другият снабдител е Иран, с, както, като в подмяна Русия споделя технологии. Това виждаме в Украйна - виждаме какъв брой значима е Азия. "

Живеем в по-опасен свят, в който се води пълномащабна война в Европа и Необходимо е съдружниците в НАТО да бъдат по-сплотени. Не можем да знаем сигурно каква ще е идната рецесия, идната заплаха ", заключи Йенс Столтенберг, като добави, че без значение от всичко НАТО ще успее да резервира сигурността на своите членове.
 Главчев вижда участието ни в НАТО като гаранция за сигурността на страната
Главчев вижда участието ни в НАТО като гаранция за сигурността на страната

България остава твърдо ангажирана с поддръжката за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР